De leukste en gezelligste herenmodezaak in Zwolle: mét topmerken en maatwerkmogelijkheden!

Toegevoegde producten:
Totaal (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal
€0,00
Ik ga bestellen

Hoe moet ik de dresscode Tenue de Ville interpreteren?

Dresscode Tenue de Ville

Heel regelmatig verschijnen in onze winkel mensen die vragen wat de dresscode Tenue de Ville precies inhoudt. Bent u ook benieuwd wat Tenue de Ville nou is en welke kleding hierbij hoort? Wij vertellen u graag alles over deze chique dresscode die we steeds vaker terug zien komen.

Wat is de dresscode Tenue de Ville?

Tenue de Ville is van origine Franse chique alledaagse dresscode. Tegenwoordig wordt Tenue de Ville vaak genoemd als dresscode bij speciale aangelegenheden. Zo ziet u de dresscode bijvoorbeeld steeds vaker staan op een trouwkaart.

Wat houdt deze dresscode nou eigenlijk precies in? 

Tenue de Ville staat voor een nette geraffineerde outfit, zonder opvallende blikvangers. Het is van essentieel belang dat de outfit samen één geheel vormt. Gebruik geen felle, maar juist rustige kleuren. Denk aan aardetinten, grijs of pasteltinten. Zorg ervoor dat de accessoires ook niet te aanwezig zijn. Een stropdas of strikje in een rustige tint kan bijvoorbeeld prima! Een plastron mag je achterwege laten.

De kleur van het kostuum mag blauw, zwart, grijs of een aardetint zijn. Er mag eventueel een subtiel streepje in zitten, maar ook hier geldt weer less is more! Zorg er verder voor dat uw schoenen en riem qua kleur matchen bij de rest van de outfit. 

Voor meer do’s & dont’s over Tenue de Ville helpen wij u graag verder in de winkel!

 

 

Veel gestelde vragen over Tenue de Ville dresscode

Hoort een stropdas bij Tenue de Ville?

Zeker, een stropdas of strikje past uitstekend in de dresscode en raden wij dan ook altijd aan. 

 

Bij welke gelegenheden past Tenue de Ville?

We zien de dresscode Tenue de Ville veel voorkomen bij bruiloften, recepties en feestelijke openingen. Let wel op, de aandacht gaat altijd uit naar de gastheer dus met uw tenue de ville mag u niet meer opvallen dan de gastheer.

 

Stories